Платформа на метро «Героїв Дніпра» може тріснути навпіл – активістка

Платформа на метро «Героїв Дніпра» може тріснути навпіл – активістка

Укрінформ
Позитивних зрушень у відкритій кримінальній справі щодо забудови торговельного центру «Оазис-Київ» на метро «Героїв Дніпра» у Києві наразі немає.

Про це під час акції протесту під стінами Генпрокуратури в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила активістка руху «Фонд порятунку Києва» Оксана Костюкевич.

«З того часу, як ми були під Київської прокуратурою, позитивних змін у справі немає. Нас, активістів, відправляють до поліції або до районної прокуратури, мовляв, самі там усе вирішуйте», - сказала Костюкевич.

На думку активістки, спочатку треба зупинити будівництво ТРК, а потім уже укріплювати станцію метро «Героїв Дніпра».

«Я знаю, що там ведуться будівельні роботи щодо цього ТРК. Все тріщить - і стіни, і стеля. Треба просто зараз зупинити все це будівництво, а потім уже укріплювати станцію «Героїв Дніпра» - не дай Бог ще обвалиться», - зазначила Костюкевич.

Активістка Тетяна Кирійчук уточнила, що стан станції метро продовжує погіршуватися.

«Героїв Дніпра» зараз знаходиться в жахливому стані. Тріщина на платформі побільшала, є ймовірність, що вона трісне навпіл», - додала Кирійчук.

Костюкевич повідомила, що активісти планують сьогодні під час спілкування з представниками ГПУ передати їм звернення з вимогою до Генпрокуратури направити клопотання в суд на арешт «Будтехніки» і зупинити будівельні роботи над станцією метро.

«Сьогодні ми передаємо заяву до ГПУ на ім'я Луценка про те, щоб накласти арешт на будівельну техніку забудовника і припинити роботи щодо будівництва торговельного центру за статтею 197-1, частина 3 Кримінального кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво», - сказала Костюкевич.

Зараз активісти зайшли до приймальні Генпрокуратури. В акції брало участь близько трьох десятків людей.

Як повідомляв Укрінформ, акції протесту проти забудови "Героїв Дніпра" тривали кілька тижнів. 29 вересня на громадських слуханнях кілька сотень мешканців Оболоні проголосували проти будівництва ТЦ над метро.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що будівництво торговельного центру відбуватиметься лише за згоди громади.

Активісти також блокували роботу Київради, вважаючи, що будівництво ТЦ загрожує безпеці пасажирів станції метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-