"Київський марафон" зібрав учасників майже з півсотні країн

Укрінформ
Сьомий щорічний міжнародний марафон "Wizz Air Kyiv City Marathon", який відбудеться у неділю, планує зібрати  рекордну за його історію кількість учасників - понад шість тисяч.

Про це повідомив генеральний менеджер "Run Ukraine", засновник марафону Дмитро Черніцький.

"9 жовтня відбудеться вже сьомий Київський міжнародний марафон, який збере понад 6, а можливо й 7 тисяч учасників... Це учасники з 49 країн, найбільше з Білорусі - близько 200, Польщі, Німеччини, Литви. Цього року кількість іноземних учасників сягнула близько 10%", - сказав Черніцький.

За його словами, у програмі марафону заплановані дистанції для дорослих та дітей і долучитися може кожен бажаючий. Для дорослих - дистанції від 2 км (благодійний забіг), 5 км, 10 км, 21 км. Також є естафетні забіги. Основна флагманська дистанція - це марафон у 42,195 км. Передбачається, що на нього у цьому році вийде рекордна кількість учасників з України - близько тисячі.

Для дітей передбачені дистанції згідно з віковими категоріями - 100 м, 500 м, 1 тис. метрів. Близько 900 дітей візьме участь в цій події.

Порівняно з минулим роком призовий фонд зріс удвічі і сягає 78 тис. грн.

Цьогоріч марафон пройшов офіційну сертифікацію Всесвітньої асоціації АІМS, і тому кращі показники вважатимуться кваліфікаційними і дадуть можливість брати участь у відомих марафонах світу.

"Така подія не відбувається без підтримки міста, і у нас в цей день буде задіяно близько 600 волонтерів, 340 маршалів. Чергуватимуть 22 реанімаційні бригади, волонтери Червоного Хреста, мобільні бригади МоtoHelp", - зазначив Черніцький, наголосивши, що мета події - піднімати спортивну культуру в нашому місті та Україні.

Як зазначалося, траса Київського марафону у 42,195 км зробить коло в формі "вісімки" вулицями і місцями міста: міст Патона, бульвар Дружби народів, Печерська лавра, Національний спорткомплекс "Олімпійський", Національна опера, Софійський та Михайлівський собори тощо. У зв'язку з марафоном рух автотранспорту обмежено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-