Порошенко розповів в ООН, чому важливо обрати Україну до Радбезу

Порошенко розповів в ООН, чому важливо обрати Україну до Радбезу

Укрінформ
Упродовж наступних двох років, якщо Україна буде обрана до складу Ради Безпеки ООН, вона зосереджуватиметься, передусім, на підтриманні миру і глобальної безпеки.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у вівторок з трибуни 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Про мою країну з нагоди її вступу в ООН (в 1945 році – ред.) було сказано: "Україна з її величезними людськими та матеріальними ресурсами дозволить зробити істотний внесок у підтримання миру і глобальної безпеки", - зауважив  Порошенко.

Як і 70 років тому, "я знову підтверджую непохитну прихильність України й надалі докладати максимальних зусиль, щоб "позбавити наступні покоління лиха війни", про що йдеться в Статуті ООН".

Читайте також: Порошенко назвав пріоритети України в разі її членства в РБ ООН

Порошенко підкреслив, що "досягнення цієї благородної мети буде наріжним каменем непостійного членства України в Раді Безпеки ООН на період 2016-2017 рр, в разі нашого обрання".

За його словами, в цій якості Україна "залишиться надійним та послідовним партнером, що керуватиметься не власним, а глобальним порядком денним" і рішуче дотримуватиметься духу і букви Статуту ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-