"Блокада" Криму зупинила продуктові махінації окупантів - Чубаров

Укрінформ
Перші п'ять днів громадянської блокади Криму вже дають перші результати - російські хури, які чекають на вантаж з України, повертаються через Керченську затоку порожніми.

Про це в п'ятницю на брифінгу у Києві повідомив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Учора я отримав інформацію з Криму про те, що всі порожні хури, які прибули з Росії, не дочекавшись українських хур, роз'їхалися ні з чим. Це і є перші результати блокади», - заявив Чубаров.

Крім того, повідомив він, стало відомо, що буквально учора очільник окупаційної влади Криму Аксьонов підписав документ про необхідність «призупинити поставки товарів кримських виробників на материкову Росію».

За словами нардепа, всім відомо, що такої кількості продукції на півострові не виробляється і під завуальованими «кримськими товарами», вивезення яких треба призупинити, маються на увазі саме продуктові вантажі з України.

Читайте також: Рахунок за збитки від анексії не є платою за Крим - Чубаров

Як вважає Чубаров, з метою вивезення української продукції в Росію в Криму було створено безліч фіктивних об'єктів господарської діяльності, які займалися нелегальним перекачуванням в Росію української продукції.

Мова йде про оборот з початку року 11-ти мільярдів доларів - це лише надводна частина айсберга, вважає голова Меджлісу. «Я думаю, ніхто в нашій країні, у тому числі й вищі посадові особи..., не уявляв собі реальних масштабів цієї корупції», - заявив Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-