Комбата Пушкаря звільнили в залі суду

Комбата Пушкаря звільнили в залі суду

Укрінформ
Приморський суд міста Одеса відмовився винести рішення про арешт комбату 28-ї бригади, хоча й визнав обрунтованість підозри у скоєнні ним правопорушень.

Повідомлення про це міститься на офіційному сайті суду.

«22 вересня 2015 року судом за клопотанням прокурора в судовому засіданні оголошено перерву для доповнення клопотання та надання матеріалів щодо обрунтованості підозри. 23 вересня 2015 року клопотання (Військової прокуратури - ред.) розглянуто по суті, слідчим суддею, на виконання приписів ч.2 ст.194 КПК України ухвалено рішення про відмову у задоволенні клопотання з покладанням на підозрюваного обов'язків, передбачених ч.3 ст.194 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Цією ж інформацією суд підтверджує, що 22 вересня 2015 року до суду надійшло клопотання Військової прокуратури Південного регіону України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Пушкаря Володимира Анатолійовича - командира 1 батальйону 28 окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

«Пушкар В.А. підозрюється органами досудового розслідування в сприянні діяльності терористичної організації, порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України, прийнятті пропозиції та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 332-1 КК України», - зазначають у суді.

Читайте також: Справа комбата Пушкаря: суддя взяв самовідвід

Як повідомив прес-секретар Приморського районного суду міста Одеси, під час судового розгляду прокурор довів наявність обрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінальних правопорушень, проте не встановлено підстав вважати, що існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України.

Таким чином, Пушкаря відпустили прямо в залі суду. Висунуті в його адресу звинувачення він не визнав.

Нагадаємо, 21 вересня ввечері військова контррозвідка Служби безпеки України, спеціальний підрозділ "Альфа" і слідчі військової прокуратури Південного регіону затримали командира батальйону 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України за підозрою в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1 млн 100 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-