"Зброя та безпека - 2015": У Києві показали нову та експериментальну техніку. Фото

Укрінформ
У Києві стартувала ХІІ Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека - 2015", на якій українські компанії продемонстрували свій потенціал. 

У Києві стартувала ХІІ Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека - 2015", на якій українські компанії продемонстрували свій потенціал.  

Найбільший стенд розгорнув ДК "Укроборонпром", до складу якого входить більшість українських виробників озброєнь та воєнної техніки, спецекспортерів а також такі флагмани вітчизняної промисловості як АТ "Мотор Січ", ПАТ "АвтоКрАЗ", корпорація "Богдан", повідомляє прес-служба Міноборони.

"Відомі вітчизняні виробники озброєння та військової техніки представили широкий асортимент артилерійського озброєння, засобів зв’язку та автоматизованого управління, боєприпаси, безпілотні розвідувальні літальні апарати та багато іншого", - зазначили у відомстві.

Зокрема, було представлено: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1УМ; удосконалений за результатами бойового використання в зоні АТО БТР-3Е та бойовий модуль БМ-ЗМ "Штурм-М" від ДП "Київський бронетанковий завод"; бронеавтомобіль "Овод" та роботизовано транспортну платформу від ДП "Житомирський бронетанковий завод", два бронетранспортери "ДОЗОР-Б" від "Львівський бронетанковий завод", виріб 1В26-1 "Оболонь-А" на базі МТ-ЛБ від ДП "ЛДЗ "ЛОРТА", 82 мм мобільний міномет на квадроциклі від ДП "КБ "Артилерійське озброєння". ДГЗП "Спец техноекспорт" представив цілу лінійку натурних зразків безпілотних літальних апаратів. Серед них БПЛА Фурія А-1, БПАК поля бою "PATRIOT RV010", тактичний безпілотний авіаційний комплекс "Р-110", БПАК поля бою "Sparrow" та інші.

Читайте також: Полторак про оборонне замовлення: Ми здивуємо наших ворогів

"Багато зразків техніки, яка представлена на виставці вже пройшли випробування в зоні АТО. За результатами цих випробувань зроблені відповідні висновки щодо того, наскільки ця техніка була ефективна в тих умовах та викликах, на які сьогодні потрібно реагувати Збройним Силам й іншим силовим структурам України", - зазначили в Міноборони.

На виставці була представлена також авіаційна техніка від АТ "Мотор Січ", протитанкові ракетні комплекси "СКІФ" та "Корсар" від ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" та ПТРК "Стугна-П" від ДП "Красилівський агрегатний завод".

Виставка "Зброя та безпека" проводиться з 2004 року. Це найбільший національний захід, на якому демонструють досягнення українського та світового ОПК.

До 25 вересня заплановані презентації продукції української оборонної промисловості вітчизняним та іноземним замовникам, науково-практичні конференції за участю фахівців наукових установ ЗС України та провідних підприємств ОПК та семінари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-