Порошенко не виключає, що говоритиме у Нью-Йорку про миротворців

Порошенко не виключає, що говоритиме у Нью-Йорку про миротворців

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час двосторонніх зустрічей у межах Генасамблеї ООН, яка проходитиме у Нью-Йорку, може підняти питання про введення в Україну миротворців.

Про це він заявив під час оголошення спільних заяв для ЗМІ з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте мою принципову позицію, що для забезпечення сталого режиму деескалації ми маємо ввести миротворців, які на першому етапі мають забезпечити свої функції на лінії зіткнення і через декілька тижнів перейти на режим забезпечення деескалації вздовж лінії державного кордону. Якщо ми зараз відводимо легке озброєння, артилерію калібром менше 100 міліметрів, танки і міномети, то там мають бути розташовані постійно діючі пости, які будуть забезпечувати ефективне виконання зобов'язань. І тому актуальність миротворців залишається. І я не виключаю, що ми будемо проводити переговори у Нью-Йорку під час двосторонніх зустрічей", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент нагадав, для чого Україні потрібні миротворці

Він нагадав відмінність місії ОБСЄ від миротворців. Так, ОБСЄ лише моніторить ситуацію і фіксує порушення, залишаючи "найгарячіші точки", а миротворці ж можуть там працювати 24 години на добу.

Водночас, Глава держави зауважив, що перемир'я на Донбасі, яке досі триває, нехай і крихке, дає надію на виконання інших положень мінських угод, а отже необхідність запровадження миротворців відпаде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-