Яресько: $500 мільйонів від Світового банку допоможуть збалансувати бюджет

Яресько: $500 мільйонів від Світового банку допоможуть збалансувати бюджет

Укрінформ
Кредит у $500 млн від Світового банку сприятиме збалансуванню державного бюджету та дозволить спрямувати додаткове фінансування на пріоритетні потреби.

Про це у Фейсбуці заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Цей кредит – це наступний крок в посиленні фінансової стабільності в нашій країні, в оздоровленні її економіки. Це допоможе нам повернутися до економічного зростання, до створення робочих місць та підвищення рівня життя кожного нашого громадянина. Зокрема, наданий під дуже низькі відсотки кредит, сприятиме збалансуванню державного бюджету та дозволить спрямувати додаткове фінансування на пріоритетні потреби нашої держави. Адже здорові державні фінанси є запорукою сильної економіки та довіри громадян", - написала вона.

Яресько нагадала, що у середу підписала Угоду щодо отримання $500 млн другої програмної позики на проведення реформ у фінансовому секторі з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови регіону Європи і Центральної Азії Чімяо Фаном.

Як зазначається на сайті СБ, ці кошти мають сприяти підтримці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також стабілізувати банківський сектор України шляхом проведення діагностики найбільших банків, їх рекапіталізації і реструктуризації у разі потреби.

Читайте також: У Світовому банку відзначили "безпрецедентні зусилля" українського уряду

З початку року допомога Світового банку Україні з урахуванням цієї операції досягне $1,215 млрд, включаючи $1 млрд прямої бюджетної підтримки. СБ підтверджує плани довести її до кінця 2015 року до $2 млрд.

За даними українського уряду, кредит у $500 млн надається на 17 років, з 6-річним пільговим періодом за плаваючою ставкою, яка на сьогодні становить 1,25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-