Антикорупційні детективи вже запрацювали

Антикорупційні детективи вже запрацювали

Укрінформ
Перші працівники Національного антикорупційного бюро вже розпочали свою роботу, незважаючи на те, що поки немає антикорупційного прокурора.

Про це заявив у суботу заступник глави Адміністрації Президента, секретар Національної ради реформ (НРР) Дмитро Шимків під час брифінгу в Укрінформі.

"Це (відсутність антикорупційного прокурора - Ред.) не означає, що працівники Національного антикорупційного бюро зараз не починають працювати, вести своє розслідування, збирання доказів тощо", - сказав Шимків.

Він вказав на те, що важливість призначення антикорупційного прокурора є критичним для передачі справ до суду: "Без антикорупційного прокурора це просто дослідження на кшталт журналістських".

Зі свого боку перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова поінформувала, що під час вчорашнього засідання НРР заступник генерального прокурора зазначив, що з наступного понеділка вже розпочне свою роботу конкурсна комісія, яка збиратиме пакети документів претендентів на посаду антикорупційного прокурора. За її словами, під час засідання Президент  Петро Порошенко наголосив на тому, щоб антикорупційний прокурор був затверджений до кінця листопада, а сама Антикорупційна прокуратура розпочала свою роботу до кінця року.

Читайте також: Президент просить нових детективів знищити «корупційного монстра»

Севостьянова підкреслила, що врешті-решт вдалося створити конкурсну комісію для обрання антикорупційного прокурора. "Законодавство передбачає, що антикорупційний прокурор не може бути призначений. Він має бути обраний незалежною комісією. Склад комісії передбачає, що 4 членів комісії призначає генеральний прокурор, а 7 - обирає Верховна Рада. І лише минулого тижня в четвер парламент спромігся і обрав цих 7 кандидатів до конкурсної комісії, серед яких є, у тому числі, міжнародні експерти з великим досвідом", - зазначила перший заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося, із 70 детективів, які працюватимуть в Національному антикорупційному бюро України, наразі остаточно призначено 25 осіб. Загалом бюро планує набрати 242 детективи та розпочне новий конкурсний відбір паралельно з початком роботи перших 70 детективів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-