"Касира Януковича" та екс-главу "Реал банка" тепер шукає СБУ

Укрінформ
Працівники Служби безпеки України розшукують колишнього голову Національного банку України Ігоря Соркіна та екс-голову правління ПАТ "Реал банк" Володимира Агафонова.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Кримінальне провадження, яке розслідується Генпрокуратурою спільно з СБУ, відкрито за фактом заволодіння Соркіним та Агафоновим коштів Нацбанку України та ПАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2,8 мільярда гривень. Розкрадання грошей відбувалось за попередньою змовою учасниками злочинної організації, створеної власником ПАТ "Реал банк" та ПАТ "Брокбізнесбанк" Сергієм Курченком», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше цих посадовців оголосила в розшук ГПУ.

Читайте також: ГПУ просить суд взяти під варту друзів Курченка

Соркін, який керував Нацбанком з грудня 2012-го до 24 лютого 2014 року і за яким закріпилося реноме «касира родини Януковича», підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 255  (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Агафонову інкримінуються кримінальні правопорушення за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-