Уряд визначився, куди витратить €500 мільйонів німецького кредиту

Уряд визначився, куди витратить €500 мільйонів німецького кредиту

Укрінформ
Німецький державний банк KfW, який виділив Україні кредит на €500 мільйонів, та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства домовились про реалізацію 7 інфраструктурних проектів.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання спільної українсько-німецької робочої групи, повідомляє Урядовий портал.

«Завдяки підтримці Уряду Німеччини ми маємо можливість залучити 500 млн. євро на преференційних умовах як для підтримки державного бюджету, так і для модернізації інфраструктури у сфері енергетики, транспорту та житлово-комунального господарства, теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення», - зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, зокрема, відібрані та затверджені проекти - це «Реконструкція водовідводу від водопровідної насосної станції 2-го підйому Букинського водозабору в м. Харкові», «Переведення теплопостачання будівель 275 установ бюджетної сфери на гранульоване паливо та теплові насоси у м. Запоріжжя», «Реконструкція та модернізація систем водопостачання та водовідведення м. Дніпропетровська».

Віце-прем'єр повідомив, що вже визначені основні проектні напрями використання частини цього кредиту – енергетика (150 млн євро), постачання товарів (60 млн євро) та комунальна інфраструктура (90 млн євро).

Читайте також: Порошенко підписав €500 мільйонів Німеччини на відбудову

«Сьогодні німецька сторона визначила, які з відібраних нами проектів можуть бути профінансовані», – зазначив Зубко.

Меморандум про спільні наміри урядів України та Федеративної Республіки Німеччина передбачає можливість залучення коштів у Кредитної установи для відбудови (KfW) у розмірі 500 млн євро. З них 200 млн євро - для фінансування державного бюджету, 300 млн євро - для фінансування проектів з відновлення та модернізації об’єктів інфраструктури в східних регіонах.

Фінансові умови кредитування встановлюють процентну ставку – до 4,5%; термін кредитування – до 15 років; пільговий період – 5 років. Фінансування проектів та перші результати від їх реалізації очікуються в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-