ОБСЄ: Україна відводить зброю, а бойовики - ні

ОБСЄ: Україна відводить зброю, а бойовики - ні

Укрінформ
За останній тиждень ОБСЄ зафіксувала відведення зброї українськими підрозділами на Донбасі, однак не побачила аналогічних кроків з боку бойовиків.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми спостерігали рух військової техніки, у більшості випадків у напрямку від лінії зіткнення, на контрольованій урядом території... Озброєння, включаючи танки, рухалося на захід. СММ не зафіксувала паралельного руху в таких же масштабах в районах, контрольованих так званої ДНР. Натомість СММ, навпаки, бачила озброєння в районі Горлівки», - наголосив Хуг.

За його словами, ОБСЄ також продовжує відвідувати місця зберігання важкого озброєння і фіксує, що там з обох сторін буває відсутня відповідна зброя.

Хуг зауважив, що трапляються випадки, коли спостерігачам забороняють доступ до окремих районів.

Читайте також: Штайнмайєр: Обговорюватимемо відведення важких і легких озброєнь

У цілому, підкреслив він, ОБСЄ зафіксувала значне зменшення випадків порушення перемир'я у Донецькій та Луганській областях і вітає здатність сторін зберігати переважне перемир'я протягом двох тижнів поспіль.

«Водночас досі залишається велика концентрація озброєння, включаючи населені пункти, тому СММ відчуває обережний оптимізм і сподівається, що сторони продемонструють політичну волю завершити конфлікт», - зауважив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-