Антикорупційне бюро має заблокувати вплив хабарників на суди - Порошенко

Антикорупційне бюро має заблокувати вплив хабарників на суди - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не підтримав пропозицію голови Антикорупційного бюро Артема Ситника про можливість отримання дозволів на документування злочинної діяльності не лише у судах Києва.

Про це він заявив під час спілкування з новопризначеними детективами Національного антикорупційного бюро України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується позиції по тому, щоб брати дозволи в інших судах, то я вам скажу відверто - я це не підтримую. Нам треба наводити порядок, у тому числі й у київських судах, нам треба припинити витік інформації до корупціонерів за гроші з судової системи, яка дозволяє їм уникнути відповідальності", - сказав він.

Так, Порошенко підкреслив, що закон про право на справедливий суд дозволяє Президенту робити кроки по оптимізації судової системи, а також залучати нових людей, які забезпечать справедливе й не корупційне судочинство.

"Детективи Антикорупційного бюро мають стати мені помічниками в очищенні судової гілки влади від корупціонерів. Як тільки вони побачать, що корупція не залишається безкарною, то я запевняю вас, що вони 4-5 разів подумають перед тим, як приймати ті чи інші рішення. Тому не варто нам шукати справедливого суду в інших областях, районах, бо завтра можемо почати шукати справедливості за кордоном. Це не має моєї підтримки", - пояснив глава держави.

Читайте також: В Антикорупційне бюро призначили 25 детективів

Зауважимо, під час спілкування Президента з новопризначеними детективами Національного антикорупційного бюро його глава Артем Ситник заявив, що готовий підготувати законопроект, який дасть можливість отримувати дозволи на документування злочинної діяльності не лише в столиці, а й в регіонах. На його переконання, це буде запобіжником витоку інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-