Українець Клих заявив про тюремні тортури в Росії. Документ

Українець Клих заявив про тюремні тортури в Росії. Документ

Укрінформ
Українець Станіслав Клих, якого в Росії намагаються звинуватити в участі у війні в Чечні, заявляє, що свідчив під тортурами.

Про це йдеться в його заяві, переданій до Європейського суду з прав людини 30 липня 2015 року, текст якого повністю наводить сайт руху "Открытая Россия".

«Після арешту 08.08 2014 до мене були застосовані дії з метою змусити мене надати свідчення, до мене були застосовані незаконні методи дізнання і слідства, виражені в нанесенні мені побоїв і каліцтв в т.ч. за допомогою наручників і електричного струму, тривалого стояння навколішки, внаслідок чого на зап'ястках рук, колінах, гомілковостопній частині ніг є численні шрами», - зазначається у заяві Клиха.

Також в ІТС Зеленокумська і Владикавказа йому давали алкоголь, психотропні препарати, які вводили внутрівенно. Окрім цього, у Владикавказі українця по декілька діб тримали на тюремному дворі без води і їжі, внаслідок чого Клих був доведений до стану дистрофії, не міг тримати в руках ложку, ручку, оскільки кисті рук були від приковування до грат.

«Ці методи застосовувалися до мене з метою змусити мене визнати, що я нібито був у Чечні в 1994-2000 роках і брав участь у військових діях на стороні Дудаєва, брав участь у вбивствах військовослужбовців на площі Мінутка у Грозному, мав намір проводити теракти в різних містах Росії і нібито з цією метою приїхав у Росію», - пише він.

Як відзначає «Открытая Россия», починаючи з грудня 2013 року розслідуванням справи про «українських бойовиків» в Чечні і безпосередньо справою озброєної банди «Вікінг», що воювала в Чечні з 1994 по 2000 рік, зайнялися в головному слідчому управлінні СК по Північно-Кавказькому федеральному округу. 

Заява: «Открытая Россия»

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-