Німеччина виключає участь терористів у «нормандському форматі»

Німеччина виключає участь терористів у «нормандському форматі»

Укрінформ
У «нормандському форматі» зустрічаються легітимні представники легітимних держав, в ньому немає місця незаконним структурам.

Про це заявив у п'ятницю на урядовому брифінгу офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«За столом переговорів сидять легітимні представники легітимних держав і намагаються знайти шляхи вирішення», - заявив Шефер, відзначивши, що «ніхто, крім Росії, не визнав сепаратистів як легітимних представників».

Для формальних контактів із представниками сепаратистських регіонів, нагадав дипломат, створено інший формат - Контактна група. Саме в її межах зустрічаються представники Києва, Москви і так званих «республік» для вирішення гуманітарних, економічних та інших питань.

Читайте також: Берлін розкрив деталі зустрічі "нормандських" міністрів

«Це група, яка без особливого державного формату може вирішувати практичні питання», - сказав Шефер. За його словами, Берліну і так відомі інтереси бойовиків, і тут виходять з того, що впливати на них може уряд у Москві.

Дипломат повідомив, що мета сьомої зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі» в суботу в Берліні - окреслити подальші кроки щодо пошуку політичного вирішення конфлікту на сході України, а також підготувати саміт «четвірки», проведення якого намічено на 2 жовтня в Парижі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-