У ЄС нагадали про дедлайн Мінська-2

У ЄС нагадали про дедлайн Мінська-2

Укрінформ
У Євросоюзі надали актуальну оцінку щодо стану імплементації Мінських домовленостей, нагадавши, що часові рамки їхньої дії спливають наприкінці грудня, а економічні санкції проти Росії поки що продовжені до кінця січня 2016 р.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповіла речник Європейської служби зовнішньої діяльності Майя Косьянчич.

"Європейська рада у березні вирішила прив’язати тривалість обмежувальних заходів відносно Російської Федерації до повної імплементації Мінських домовленостей. Часові рамки "Мінська" тривають до кінця року, а економічні заходи (проти Росії – ред.) вже були продовжені до кінця січня", - заявила представник зовнішньополітичної інституції ЄС.

Щодо стану та перспектив виконання Мінських домовленостей Косьянчич зазначила, що режим припинення вогню упродовж останнього тижня вже переважно виконується.

"Але нагально необхідним є подальший прогрес, зокрема щодо відведення важкого озброєння з лінії зіткнення та повного доступу спостерігачів ОБСЄ для моніторингу цього процесу", - зазначила вона.

Представник Європейської служби зовнішньої діяльності позитивно оцінила ухвалення 31 серпня Верховною Радою України рішень у частині проведення конституційної реформи, що є "важливим кроком в імплементації Мінських домовленостей".

Читайте також: Україна відкидає можливість продовження Мінських угод на 2016 рік - Президент

"Для імплементації Мінських домовленостей також основоположним є те, щоб місцеві вибори на утримуваних сепаратистами територіях на сході України пройшли відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ", - наголосила Косьянчич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-