"Діамантовий прокурор" написав Президентові листа

Укрінформ
Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка з проханням втрутитися у його справу.

Про це Корнієць повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

"Пане Президенте, будь-ласка, втретє зберіть керівників правоохоронних органів, які розслідують та оперативним шляхом супроводжують кримінальне провадження, заслухайте їхні звіти, а також висновки незалежних фахівців і як правник зважте нікчемність доказів моєї вини та вагомість доказів моєї невинуватості", - йдеться у листі, який зачитав Корнієць.

У цьому контексті його адвокат Віктор Петруненко повідомив, що у родини підзахисного було виявлено 102 діамантові цінності на суму 701 долар. "Найбільший діамант - 0,83 карата, найменший - 0,003. Хіба це камені? Це пил", - зауважив адвокат.

Читайте також: "Діамантовий прокурор" подав Шокіну заяву - хоче повернутись

Як повідомлялося, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані  заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакін. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн для першого та 3,2 млн грн - для другого. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО.

16 липня Генпрокурор звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві Корнійця і Шапакіна із позбавленням класних чинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-