ГПУ просить суд взяти під варту друзів Курченка

ГПУ просить суд взяти під варту друзів Курченка

Укрінформ
Генеральна прокуратура направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою колишньому голові Національного банку України Ігорю Соркіна та колишньому голові правління ПАТ «Реал банк» Володимиру Агафонову.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Генпрокуратурою  розслідується кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння службовими особами Національного банку України, ПАТ «Реал банк» коштами НБУ у вигляді стабілізаційного кредиту на загальну суму майже 800 млн грн... У зазначеному кримінальному провадженні підозрюваних В. Агафонова та І. Соркіна оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Генпрокуратурою підготовлено та направлено до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу - тримання під вартою.

Соркін та Агафонов підозрюються в участі протягом 2013-2014 років за попередньою змовою групою осіб у створеній С. Курченком злочинній організації.

 "Зокрема у заволодінні шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, чужим майном, коштами Національного банку України на загальну суму майже 800 млн грн, що є особливо великим розміром, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб", - зазначають у ГПУ.

Окрім того,  Соркін підозрюється у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, АТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Аграрний фонд» коштами ПАТ «Аграрний фонд» на суму понад 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-