Яценюк назвав чотири принципи нової податкової політики

Яценюк назвав чотири принципи нової податкової політики

Укрінформ
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк назвав чотири базові принципи нової податкової політики: справедливе оподаткування, рівність для усіх, спрощення системи та передбачуваність податкової політики.

Про це він сказав у ефірі програми «10 хвилин з Прем’єром», передає кореспондент Укрінформу.

«У першу чергу, податкова політика вимагає справедливості – той, хто заробляє, повинен отримати свою законно зароблену частину доходу. І бюджет також повинен заробити свою частину доходу від відповідних заробітків, а податки, сплачені до бюджету, повинні прозоро і чесно використовуватись, про що повинен знати кожен український громадянин», - сказав Яценюк.

Він наголосив, що платник податків не повинен знати ні імені, ні прізвища податкового інспектора чи детектива служби фінансових розслідувань.

«Другий принцип - це принцип рівності. Це означає, що податки сплачують всі, що система оподаткування рівна для всіх. І жодних виключень в залежності від компаній чи олігарха, який володіє цією компанією не повинно бути», - розповів очільник уряду.

Третім принципом прем’єр назвав простоту податкової системи.

Читайте також: СБУ зупинила відшкодування податків заводам Ахметова

«Найкращий спосіб побороти корупцію в податковій системі і зробити так, щоби всі платили податки, треба максимально її спростити», - зазначив Яценюк.

Четвертим принципом податкової політики, за словами прем’єра, повинна стати передбачуваність.

«Підприємець повинен знати, які податки встановлені, і які податки і коли будуть змінюватись. Для того, щоб він міг легко прогнозувати свій бізнес», - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що податки повинні створювати нові робочі місця, нові підприємства. наповнювати бюджет і робити українську економіку сильною та конкурентоспроможною.

Нагадаємо, цього тижня, під час засідання Національної ради реформ, міністр фінансів України Наталя Яресько презентувала проект нового податкового кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-