Суддям ВСУ влаштують вересневі іспити

Суддям ВСУ влаштують вересневі іспити

Укрінформ
У вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочне кваліфікаційне оцінювання суддів, яке триватиме два роки.

Про це на прес-конференції повідомив голова ВККСУ Сергій Козьяков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перший, хто підлягатиме оцінюванню, - це 46 суддів Верховного суду. Ми маємо до кінця вересня закінчити їх оцінювання», - зазначив Козьяков.

Як зазначають у ВККСУ, метою оцінювання є перевірка можливості судді здійснювати правосуддя у тому суді, де він працює. Оцінювання відбуватиметься у три етапи: письмове тестування та вирішення практичного завдання, дослідження суддівського досьє і співбесіда із суддею.

Після суддів ВСУ кваліфікаційне оцінювання пройдуть судді вищих спеціалізованих судів, а також судді апеляційних судів. Водночас первинне оцінювання суддів місцевих судів комісія здійснюватиме за окремим графіком, у тому числі може проводити його паралельно із суддями апеляційних та касаційних інстанцій.

Читайте також: ВРЮ просять звільнити 19 суддів за справи проти майданівців

Загалом первинне кваліфікаційне оцінювання пройдуть 46 суддів ВСУ, 90 суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, 97 суддів Вищого господарського суду, 83 судді Вищого адміністративного суду, а також 2022 судді апеляційних судів та 5576 суддів місцевих судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-