Прозорі тендери повернули вартість доріг у часи долара по 5 - Яценюк

Прозорі тендери повернули вартість доріг у часи долара по 5 - Яценюк

Укрінформ
Акцизний збір від імпортних нафтопродуктів повинен у цільовий спосіб спрямовуватися безпосередньо в дорожній фонд.

Відповідний законопроект уряд вніс до парламенту, заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Львові під час ознайомлення з ходом ремонтних робіт на автодорозі Н-09 Мукачево - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів, повідомляє Урядовий портал

«Уряд вніс до парламенту законопроект, що передбачає формування дорожнього фонду. Джерело доходів - це акциз від імпортних нафтопродуктів, який повинен іти в цільовий спосіб безпосередньо в дорожній фонд і ділитися 60 на 40. 60% - загальнодержавні дороги, 40% - дороги місцевого значення», - повідомив Яценюк.

Прем'єр висловив сподівання на якнайшвидше ухвалення парламентаріями цього законопроекту.

Він зазначив, що відбулися публічні конкурсні торги на проведення ремонту цієї автодороги: «Виявляється, якщо проводити прозорі тендери, відразу вартість одного кілометра дуже дешевшає. Коли декілька років курс долара був 5 грн, кілометр дороги коштував 5 мільйонів гривень - мільйон доларів. І зараз так само 5 мільйонів гривень, хоча курс інший».

Читайте також: На дороги виділені кошти, яких не вистачає навіть на "ямковий ремонт" – Пивоварський

Ремонтні роботи на автодорозі Львів - Івано-Франківськ Яценюк назвав основним проектом: «Це практично будівництво 130 кілометрів нової дороги. Вже завершено 40 кілометрів».

Нагадаємо,  цього року на відновлення і ремонт автошляхів Уряд України виділив 4 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-