Українські діаспори в світі протидіють російській дезінформації та просувають Україну

Укрінформ
21 серпня в Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція «Закордонне українство й Україна: взаємодія на шляху утвердження Незалежності», організована Українською Всесвітньою Координаційною Радою за підтримки Міністерства культури України.

Про це на урядовому порталі повідомляє прес-служба міністерства.

На конференції зібралися представники українських громад з 21 країни світу, були присутні діячі культури і мистецтв, політики, науковці, вчителі, які обговорили питання взаємодії нашої держави з українськими діаспорами в світі, протидії російській дезінформації та асиміляції українських діаспор, підвищення статусу закордонних українців та просування України в світі через можливості народної демократії.

Заступник міністра культури з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко привітав учасників науково-практичної конференції та зазначив, що Україна особливо потребує тісного партнерства з українцями всього світу у справі забезпечення інтересів і зміцнення своїх позицій на міжнародній арені.

Також у рамках зустрічі були нагороджені переможці конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном», ініційованого і вперше проведеного УВКР. Переможцями конкурсу стали 13 вчителів української мови молодших і старших класів з 8 держав світу — Іспанії, Греції, Італії, Румунії, Казахстану, Королівства Нідерланди, Естонської Республіки та Придніпровської Молдавської Республіки.

Завершилась конференція покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

***

Українська всесвітня координаційна рада (УВКР) — спілка неурядових організацій, які добровільно об'єднують українців для задоволення й захисту їхніх національно-культурних, мовних, освітніх, творчих, соціальних, економічних, вікових та інших спільних інтересів. Членами УВКР є українські громадські організації в Україні та за кордоном. За результатами ІІІ Форуму, УВКР нараховує більше 382 членів-організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-