"Влада ДНР" намагається випхати незручну пресу - французький журналіст

Укрінформ
Так звана влада «ДНР» намагається зробити все можливе для того, щоб іноземні громадяни, особливо журналісти, якнайшвидше залишили ці території.

Про це на брифінгу в Києві повідомив журналіст французької газети Liberation Поль Гого, передає кореспондент Укрінформу.

«У Донецьку вже кілька тижнів відбуваються досить дивні речі. Сепаратисти перевіряють міжнародних журналістів, які їдуть до «ДНР». Дедалі важче представникам ЗМІ потрапляти туди, бо вони все більше контролюють. До речі, українські журналісти також хочуть поїхати на Донбас і на власні очі побачити, що там відбувається, але для них це неможливо», - сказав Гого.

За його словами, сепаратисти терплять присутність на Донеччині представників ОБСЄ, проти яких майже щодня влаштовуються якісь провокації, перешкоджання їхній діяльності.

«Але якщо звідти поїдуть міжнародники, то багато хто від цього втратить. Втратять і українці, і сепаратисти, бо нам потрібно знати, що ж там відбувається. І ОБСЄ дуже важливе на цій території», - наголосив французький журналіст.

Читайте також:  Американський журналіст затролив Russia Today

На його думку, ватажки «ДНР» нині намагаються здобути прихильність місцевих мешканців. У них для цього розроблений цілий план заходів, у якому є спортивні матчі, вечори поезії, прес-конференції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-