Махніцький пояснив, чому Льовочкін та Фірташ не потрапили під санкції ЄС

Укрінформ
Щодо підприємців і політиків Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна на початку 2014 року проводились слідчі дії, перевірялась їхня причетність до злочинів за часів поваленого режиму Януковича, і, можливо, на той момент доказова база була недостатньою.

Так колишній Генеральний прокурор України Олег Махніцький прокоментував ТСН звинувачення у тому, що з його вини Фірташ і Льовочкін не підпали під санкції ЄС.

Водночас екс-генпрокурор каже, що замало часу провів на посаді.

"Мене дивує, чому зараз ця ситуація підіймається. Я був Генпрокурором лише три місяці і ми робили, що встигли. Їхня причетність перевірялась, але я не пам'ятаю, чому не включили їх до списку. Після мене було ще два наступники, якщо я припустився помилки, то чому її не виправили", - сказав він.

До списку також не увійшов Юрій Бойко – його справу, за словами Махніцького, розслідували у МВС та жодних заявок на включення його до санкційного списку не надходило.

Колишній очільник ГПУ зауважив, що ці списки робилися широким колом спеціалістів і багато разів обговорювались на нарадах з вищим керівництвом та з тодішнім виконувачем обов'язків Президента Олександром Турчиновим.

"Погоджувались списки з Турчиновим в основному. Це питання було й на РНБО і на інших нарадах з керівниками силових органів і керівництва держави. Усі списки були напрацьовані спільно", - розповів телефоном колишній генпрокурор.

Окрім того, екс-голова ГПУ запевняє, що оприлюднені нардепом Сергієм Лещенком листи не єдині, що існують. За його словами, були й додаткові списки, але прізвищ у цих списках Махніцький вже не пам'ятає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-