Два блоки ХАЕС збудують за рахунок експорту електроенергії до Польщі

Два блоки ХАЕС збудують за рахунок експорту електроенергії до Польщі

Укрінформ
Третій і четвертий блоки Хмельницької АЕС будуть побудовані за гроші, отримані від експорту електроенергії в Євросоюз. 

Третій і четвертий блоки Хмельницької АЕС будуть побудовані за гроші, отримані від експорту електроенергії в Євросоюз.

Про це перший заступник глави державної інспекції ядерного регулювання, головний інспектор з ядерної і радіаційної безпеки України Михайло Гашев заявив у п'ятницю, 31 липня, на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Найцікавіший проект, реалізація якого починається з цього року, - це видача потужностей в енергосистему Євросоюзу. Ми відновлюватимемо лінію на Жешув потужністю 750 кіловольт, по ній надходитиме електроенергія з другого енергоблока ЗАЕС на Польщу, а в майбутньому - з третього блока. За ці гроші ми будуватимемо третій і четвертий блоки Хмельницької АЕС, самі для себе заробимо», - сказав Гашев.

За його словами, також до кінця цього року планується завершити капітальний ремонт другого енергоблока Південно-Української АЕС з продовженням терміну її експлуатації.

«Навесні наступного року буде проведений капітальний ремонт першого і другого блоків Запорізької АЕС», - додав Гашев.

Крім того, він анонсував введення в експлуатацію в 2017 році першої лінії сховища відпрацьованих ядерних відходів.

«Цього року були виділені гроші на проектування сховища відпрацьованих ядерних відходів. Розпочато процес проектування, з наступного року почнуться будівельні роботи», - розповів Гашев.

Нагадаємо, Україна денонсувала угоду з Російською Федерацією про будівництво заводу з виробництва ядерного палива, а також третього і четвертого блоків ХАЕС, оскільки Росія не виконувала взяті на себе зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-