В ОБСЄ кажуть, що підібратись до кордону не можуть

В ОБСЄ кажуть, що підібратись до кордону не можуть

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ продовжують зазнавати обмежень у свободі пересування в зоні АТО, а також не мають доступу до значної ділянки українсько-російського кордону.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У той час, коли всі сторони говорять, що СММ користується свободою пересування, моніторингу та підготовки доповідей, згідно з мандатом, реальність говорить про інше. Ми все ще щоденно стикаємося з проблемами під час проходження через блокпости по обидві сторони, що регулярно призводить до затримки або взагалі до заборони доступу», - наголосив Хуг.

В якості прикладу він навів випадок, коли бойовики не дозволили спостерігачам у понеділок потрапити в Дебальцеве і заборонили доступ до місця зберігання важкого озброєння.

«Ми все ще не маємо доступу до великої ділянки українсько-російського міжнародного кордону, зокрема, у Луганській області», - підкресли Хуг.

Згадуючи про випадки нападу на патрулі ОБСЄ, він нагадав, що СММ є цивільною неозброєною моніторинговою місією.

«СММ не є частиною цього конфлікту. Навпаки, ми тут на запрошення України та на підставі консенсусного рішення 57 членів ОБСЄ, включаючи Російську Федерацію», - підкреслив заступник голови  СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-