МВФ очікує зростання в єврозоні. Прорахували й ризики, пов’язані з Україною

МВФ очікує зростання в єврозоні. Прорахували й ризики, пов’язані з Україною

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує економічне зростання в зоні євро з 1,5% в нинішньому році до 1,7% у 2016 р.

Про це йдеться в доповіді МВФ, оприлюдненій у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Економічне відновлення зміцнюється, що обумовлено зростанням попиту на внутрішньому ринку та більш низькими цінами на нафту, кількісним пом'якшенням ЄЦБ відповідно до розширеної програми купівлі активів та послаблення євро", - зазначається в документі.

При цьому прогнозується, що "відновлення, ймовірно, збережеться і в найближчій перспективі".

Так, очікується, що "ВВП зони євро зросте з 1,5% цього року до 1,7% наступного". Загальний рівень інфляції, як прогнозується, "залишиться близьким до нуля в 2015 році та зросте на 1,1% в 2016 р., що відображає ще більший розрив між фактичним та потенційним обсягами виробництва.

При цьому в МВФ зазначають, що "ризики для зростання наразі є більш збалансованим, ніж в останні роки". Одним із головних факторів невизначеності для єврозони називається ситуація в Греції.

Крім того, в основній доповіді вказуються ризики, пов'язані з конфліктом в Україні. Зокрема, зазначається, що нарощування конфлікту негативно відображається на впевненості ведення бізнесу "на тлі хвилювань на глобальних фінансових, торговельних і товарних ринках". Це також веде до більшої невизначеності інвесторів.

Щоб зменшити ці наслідки пропонується, зокрема, запроваджувати структурні реформи та поліпшувати бізнес-клімат, а також просувати інтеграцію енергетичних платформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-