«Злиденний» прокурор: адвокат каже, навіть діаманти в хабарника по 150 гривень

«Злиденний» прокурор: адвокат каже, навіть діаманти в хабарника по 150 гривень

Укрінформ
Вартість знайдених у помешканні екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця діамантів становить 700 доларів США. 

Вартість знайдених у помешканні екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця діамантів становить 700 доларів США.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявила адвокат підозрюваного Людмила Іванчик.

"У ході спілкування з працівниками Державного гемологічного центру України було встановлено, що експертиза від 14 липня 2015 року 102-ох діамантів оцінила їх у валютному еквіваленті в суму, що дорівнює 700 доларам США", - зазначила вона.

(За підрахунками редакції це виходить у середньому по 6,8 доларів за камінець. Або, якщо взяти до уваги середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку 24 липня, 22,1500 гривні за долар, - 152 гривні за один діамант).

Іванчик звинуватила прокурора Віктора Опанасенка у фальсифікації висновку Державного гемологічного центру про результат експертизи. Адвокат, зокрема, зазначила, що Опанасенко, виступаючи 20 липня в Апеляційному суді м. Києва з клопотанням про підвищення Корнійцю розміру застави до 15 млн грн, представив на розгляд колегії суддів зазначений висновок без додатків, у яких йшлося про вартість коштовних каменів. Іванчик запевняє, що  у представленому прокурором документі  "проглядається текст, який штучно видалений чи завуальований барвником, і це разом завуальовано печаткою та підписом Опанасенка".

Адвокат повідомила, що захист підозрюваного написав заяву про злочин на ім`я Генпрокурора, в якій просить здійснити службову перевірку та відкрити кримінальне провадження стосовно прокурора Опанасенка за зловживанням службовим становищем.

Як відомо, заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця 6 липня затримали на хабарі 3 млн 150 тисяч гривень. Це була «платна допомога» за вирішення питання одного з київських підприємств, роботу якого заблокували самі ж ділки-прокурори.  

Під час обшуків на робочих місцях та в приватних помешканнях у Шапакіна вилучили 400 тисяч доларів, а у Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, діаманти і автомат Калашникова.

Заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе обурювався розміром застави, яку суд призначив двом хабарникам - 3,2 мільйона гривень замість 20.

А 14 липня вибухнув скандал: у мережі з’явився наказ  за підписом заступника генпрокурора Володимира Гузиря, згідно з яким Шапакіна і Корнійця лише тимчасово відсторонили від виконання обов'язків ... зі збереженням «посадового окладу, передбачених надбавок і виплат».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-