СБУ викрила конвертаційний центр «ЛНР»

СБУ викрила конвертаційний центр «ЛНР»

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки на Харківщині викрили діяльність конвертаційного центру, який використовувався для фінансування терористів так званої ЛНР.

Про це інформує прес-служба СБУ.

«На Харківщині Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру, що використовувався для фінансування терористичної діяльності «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, мешканці Луганської області, які тимчасово проживають у Харкові, використовували реквізити та банківські рахунки створених ними комерційних фірм для незаконного переведення коштів у готівку.

За даними відомства, зловмисники перераховували кошти на рахунки фіктивних підприємств і потім отримували гроші у банківських відділеннях Харкова. Зокрема, кур'єри, які юридично виступали директорами фіктивних структур, отримували готівку через платіжні картки та за допомогою чекових книжок, готівка накопичувалася в офісних приміщеннях, після чого переправлялася до Луганської області на території, підконтрольні незаконним збройним формуванням.

«Під час проведення обшуків у зловмисників вилучено понад три мільйони гривень, велику кількість платіжних карток різних банків, чекові книжки, податкові накладні на суму близько 1,5 мільйона гривень, записи з відмітками відсоткових ставок від конвертаційних оборудок, установчу документацію фіктивних підприємств, угоди та печатки фірм з ознаками фіктивності», - розповіли в Службі безпеки.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, слідство триває. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-