Угоду щодо створення

Угоду щодо створення "ЛитПолУкрбригу" підпишуть 24 липня

Укрінформ
Глави оборонних відомств Литви, Польщі та України 24 липня у Львові підпишуть Технічну угоду щодо функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини «ЛитПолУкрбриг» та її командування.

Про це на брифінгу у вівторок, 21 липня, заявила речник Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«24 липня у Львові відбудеться підписання Технічної угоди між Міністерством охорони краю Литовської Республіки, Міністерством національної оборони Республіки Польща та Міністерством оборони України щодо функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини «ЛитПолУкрбриг» та її командування», - сказала вона.

Кушнір зазначила, що для підписання цього документа  до Львова прибудуть міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, віце-прем'єр-міністр - міністр національної оборони Республіки Польща Томаш Симоняка та міністр охорони краю Литовської Республіки Юозас Олекас.

Водночас, 24 липня, глави оборонних відомств трьох країн візьмуть участь у Дні високоповажних гостей українсько-американського командно-штабного навчання «Репід Трайдент-2015», що стартувало у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що на Львівщині.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 року в Варшаві міністри оборони Литви, Польщі та України підписали договір про створення спільної військової бригади «ЛитПолУкрбриг». Загальна чисельність бригади буде становити майже 2,5 тис. військовослужбовців, з них з Литви - 650, з Польщі - 1250, а українців - 545. Місцем дислокації бригади буде Люблін (Польща).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-