В ОБСЄ пропонують використати досвід Белграда і Приштини у перемовинах щодо Донбасу

В ОБСЄ пропонують використати досвід Белграда і Приштини у перемовинах щодо Донбасу

Укрінформ
Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич під час зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи у Мінську запропонував використати досвід переговорів між Белградом та Приштиною.

Про це пише "Радіо Свобода".

"Я хотів би тут надати імпульс, поштовх для роботи, думаю, що значна робота вже здійснена, узгоджений текст угоди про відведення танків та певних видів озброєння до 100 міліметрів. І маю надію, що наша праця буде поштовхом для прискорення подальшого процесу", – сказав Дачич після двогодинних переговорів.

За його словами, ця угода має буте верифікована сьогодні увечері.

"Наша мета – щоб зброя була складена і щоб був досягнутий успіх шляхом політичного діалогу. Я брав участь у діалозі між Белградом та Приштиною, і мій досвід свідчить, що успіх полягає не у серйозних кроках, яких важко досягти, а у щоденних невеликих кроках, які вирішують певні проблеми, що у підсумку можуть привести до врегулювання кризи", – наголосив Дачич.

Він визнав, що переговори щодо проведення місцевих виборів на Донбасі, які на його думку є ключовим питанням і мають стати знаком стабілізації у регіоні, поки ще не досягли істотного прогресу.

Нагадаємо: сьогодні в Мінську відбуваються чергові засідання контактної групи щодо України та підгруп – з політичних питань, з безпеки, з гуманітарних та соціально-економічних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-