Збори акціонерів Укрнафти пройдуть за гратами - ЗМІ

Збори акціонерів Укрнафти пройдуть за гратами - ЗМІ

Укрінформ
Зал засідань всередині будівлі, в якій у середу, 22 липня, зберуться акціонери "Укрнафти", огороджений металевою решіткою.

Про це пише OilNews із посиланням на джерело в "Нафтогазі".

У той же час, як повідомляє видання, біля входу в офіс компанії помічені молоді люди у камуфляжі. "Приват" також має намір суттєво обмежити доступ на збори акціонерів.

"Були біля офісу "Укрнафти". Грати ніхто не збирається знімати. Навіть зал для проведення зборів, як нам стало відомо, огородили гратами. Керівництво "Укрнафти" каже, що завтра на збори пустять тільки представника НАКу з довіреністю на голосування, інших Коломойський наказав не пускати. Між будівлею і гратами ходять якісь "тітушкі", - розповів співрозмовник.

Раніше джерело OilNews в "Нафтогазі" заявляло, що керівництво "Укрнафти" відмовляється демонтувати металеву решітку на вході в будівлю головного офісу компанії: "Спілкувалися з нинішнім керівництвом" Укрнафти" з приводу проведення зборів 22 липня. Незважаючи на обіцянки Коломойського на Наглядовій раді зрізати решітки на будівлі до зборів, керівництво "Укрнафти" не отримувало таких вступних і збирається проводити збори в клітці", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, огорожу з металевої решітки навколо офісу "Укрнафти" встановили 22 квітня після того, як Верховна Рада прийняла закон про зниження кворуму, який дав державі шанс на повернення контролю над найбільшим добувним підприємством. Також навколо будівлі були помічені озброєні автоматами бійці, як пізніше з'ясувалося, з приватної охоронної фірми "Привату".

За два дні до цього зіткнення відбулися в офісі "Укртранснафти", де ставленики "Привату" відмовлялися пускати на робоче місце призначеного наглядовою радою нового гендиректора компанії. "Бойові дії" навколо "Укрнафти" і "Укртранснафти" призвели до відставки власника "Привату" Ігоря Коломойського з поста губернатора Дніпропетровської області.

На завтрашніх зборах акціонери ПАТ "Укрнафта" мають обрати нового главу компанії і затвердити питання щодо виплати дивідендів за 2014 рік.

Відзначимо, що 50% + 1 акція "Укрнафти" належить "Нафтогазу", близько 42% - компаніям, афільованим з групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-