Де зараз Савченко, не знають навіть адвокати

Укрінформ
Місцеперебування народного депутата України Надії Савченко наразі невідоме її адвокатам, і до 27 липня вони можуть цього і не дізнатися.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу адвокат українки Марк Фейгін.

«Наразі ми не знаємо, де Надія Савченко. І враховуючи, що її етапували 17 липня, влада тепер формально має 10 днів, до 27 липня, аби не повідомляти родичам про її місцезнаходження», - сказав Фейгін.

За його словами, найреальнішим варіантом місця утримання Савченко є СІЗО у Ростові-на-Дону або у Кам'янську-Шахтинському Ростовської області. «Все залежить від резонів, які оберуть організатори процесу, - пояснює Фейгін. - Від Ростова до Донецька 160 км, довга виснажлива дорога. Від Шахтинська - 15 хвилин їзди».

Нагадаємо, в Росії українській льотчиці Надії Савченко ставлять за провину вбивство двох російських журналістів на Донбасі, а також замах на вбивство цивільних осіб, які могли постраждати внаслідок нібито скоригованого нею артобстрілу. За інформацією Слідкому, їй загрожує до 25 років в'язниці.

17 липня Надію Савченко етапували до Ростовської області, адже тепер її справу має розглядати Донецький міський суд. Але в російському Донецьку немає СІЗО.

Савченко має імунітет як народний депутат України та обраний делегат ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-