Консул РФ отримав ноту за 160 українців

Консул РФ отримав ноту за 160 українців

Укрінформ
МЗС України викликало російського консула для вручення ноти протесту через затримання і видворення з Росії 160 українців.

Про це заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"14 липня цього року до МЗС України було викликано консула посольства Російської Федерації в Україні та вручено йому ноту з вимогою надати офіційні пояснення з приводу затримання 11 липня цього року російською прикордонною службою на території Псковської області 160 громадян України та їх видворення з території Російської Федерації", - наголосила вона.

Дипломат повідомила, що під час зустрічі перед російською стороною також порушено питання щодо незаконно утримуваних громадян України, зокрема окрему увагу було приділено забезпеченню допуску консульських посадових осіб України до заарештованих в РФ Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, а також присутності українських дипломатів під час розгляду російськими судами справ українців Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Нагадаємо, прикордонна служба РФ 11-12 липня на 48 годин затримала "за порушення російського законодавства" близько 160 громадян України, які перетнули білорусько-російський кордон на автотранспортних засобах та рухалися територією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-