Україна і Канада завершили переговори про створення ЗВТ

Укрінформ
Представники урядів України і Канади у вівторок підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між двома країнами.

Церемонія підписання відбулася в Оттаві в рамках робочого візиту прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомив Урядовий портал.

"Від імені Уряду України документ підписала торговий представник України Наталія Микольська, від імені уряду Канади - представник міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади – директор департаменту доступу до ринків Марвін Хільдебранд", - зазначається в повідомленні.

За оцінкою глави українського уряду, цей крок ознаменував відкриття нової сторінки у двосторонніх відносинах.

“Це має поглибити українсько-канадську співпрацю, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими”, - наголосив він.

Положення проекту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими і сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель. Одразу після набуття чинності угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Натомість Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, матиме у розпорядженні перехідний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-