Розстріляні в Харкові інкасатори мали броню і зброю, але не скористались – міліція

Розстріляні в Харкові інкасатори мали броню і зброю, але не скористались – міліція

Укрінформ
"Слабкою ланкою" назвав екіпіровку та підготовку листонош-інкасаторів, які стали жертвою нападу озброєного грабіжника, радник начальника Головного управління МВСУ в Харківській області Олександр Сирота.

Про це він розповів у прямому ефірі телепрограми "Віддзеркалення" на каналі "Профіт", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Троє листонош, які супроводжували матеріальні цінності в автомобілі "Укрпошти", мали зброю і бронежилеты, але не зуміли ними скористатися через халатність. Вони не навчені діяти, як, наприклад, міліція з держохорони. Злочинець скористався "слабкою ланкою", - відзначив Сирота.

За його словами, поштовий автомобіль - УАЗик - не мав броні.

"Екіпіровка інкасаторів та їхнього транспорту повинна відповідати міжнародним стандартам. Те саме можна сказати про підрозділи міліції. У нас поки немає вертольотів, які можуть бути використані при пошуку злочинців, а лабораторію з дослідження ДНК відкрито лише наприкінці 2014 року", - додав Сирота.

За словами директора Харківської дирекції "Укрпошта" Олега Мурашова, тут розроблено проект реорганізації поштової служби.

"Ми домагатимемося виділення коштів на броньовані автомобілі та рації, і збільшення кількості практичних занять для поштових екіпажів", - відзначив Мурашов.

За його словами, 13 липня трьох загиблих листонош поховали. Всі витрати на похорони дирекція "Укрпошти" взяла на себе. Вкрадені з місця НП гроші відшкодовано.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вранці 10 липня озброєний автоматом чоловік зробив розбійний напад на автомобіль "Укрпошти" біля відділення зв'язку по вул.Ньютона у Харкові. Він убив з автомата трьох листонош, які супроводжували матеріальні цінності. Злочинець переклав у викрадений автомобіль кілька мішків з грошима - близько, 2,3 млн грн - і втік.

Порушено кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство двох або більше  осіб" з санкцією аж до довічного позбавлення волі.

Оприлюднено прикмети злочинця. Біля Харкова знайдено автомашину, на якій він втік з місця НП. Міліція пообіцяла 3 млн грн за допомогу в розшуку вбивці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-