Нідерланди готують дві доповіді про катастрофу Боїнга МН-17

Нідерланди готують дві доповіді про катастрофу Боїнга МН-17

Укрінформ
До річниці катастрофи Боїнга МН-17 Нідерланди активізували свої дії в розслідуванні причин катастрофи пасажирського лайнера.

Нині Голландія готує звіт про причини катастрофи, а слідчі тримають у полі зору замовників і виконавців, повідомляє DW.

Раніше стало відомо про те, що Нідерландська рада з безпеки направила сторонам, залученим у розслідування обставин катастрофи лайнера, чорновий варіант свого остаточного звіту. Зокрема, матеріали були відправлені представникам Малайзії, України, Росії, США, Великої Британії і Австралії. Сам звіт був підготовлений спеціальною комісією, до якої увійшли представники цих країн.

У звіті містяться уся зібрана інформація і усі висновки про обставини, що призвели до катастрофи лайнера, відзначили в Нідерландській раді з безпеки.

Розкривати деталі звіту в раді відмовилися, повідомивши, що за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), такі звіти носять конфіденційний характер.

Там не виключили, що можливе просочування інформації, хоча і не вважають її вірогідною.

«За нашим досвідом, під час подібних розслідувань конфіденційність дотримується. Хоча жодної гарантії (просочування інформації - ред.) немає, але я хотів би помітити, що попередній звіт був розісланий ще 2 червня», - підкреслив представник ради Вім ван дер Веген.

Остаточний варіант звіту Нідерландської ради з безпеки очікується в першій половині жовтня.

Крім того, правоохоронні органи Нідерландів днями заявили, що близькі до завершення роботи у справі MH-17.

«Ми все ближче до отримання переконливих доказів», - повідомив генеральний прокурор країни Фред Вестербеке.

Формально підозрювані не ідентифіковані, але група з «безпосередніх виконавців і замовників» знаходиться у полі зору прокуратури, додав він.

Свою роботу слідчі збираються завершити до кінця поточного року.

Раніше Вестербеке у своїх інтерв'ю підкреслював, що слідчі перевіряють усі версії, хоча вважають провідною катастрофу літака в результаті ракетного удару.

Пасажирський Боїнг 777, Амстердам, що здійснював рейс - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю.

Загинули усі 298 осіб, які знаходилися на борту.

За даними української влади і західних країн, літак збили проросійські бойовики за допомогою зенітного ракетного комплексу «Бук», переданого їм з РФ. Росія впродовж усього часу після трагедії спростовує свою причетність до неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-