Донецька НСЖУ вигнала журналістів, що працюють на «ДНР»

Укрінформ
Донецька обласна організація Національної спілки журналістів України виключила зі своїх лав 12 журналістів, які працюють наразі на терористичну організацію «ДНР».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив у п'ятницю, 12 червня, голова Донецької облорганізації НСЖУ Олександр Бриж.

«Сьогодні у Маріуполі відбулася Позачергова конференція нашої обласної організації, на якій одноголосно з лав НСЖУ було виключено 12 осіб тих, хто вже працює на «ДНР», - сказав Бриж.

Він відзначив, що очолила цей список Олена Нікітіна, яка тепер у «ДНР» займає посаду «в. о. Міністра інформації», також у списку Александра Самсонова, яка стала заступником голови так званої спілки журналістів «ДНР», колишні журналісти газети «Донбас» Віктор Вовенко, який працює у терористів в університеті, та Сергій Марінцев, який працює на сепаратистів.

Бриж нагадав, що виключений із НСЖУ і заслужений журналіст України Володимир Безрідний, який ініціював святкувати у «ДНР» так званий День преси 5 травня і пропагує наразі дипломи російського зразка у місцевому університеті.

Бриж також повідомив, що крім виключених, які вже явно і відкрито працюють на терористів у «ДНР», є ще список тих журналістів, які працюють приховано на окупованих територіях області на сепаратистів.

«Є ще ті, хто працює приховано, ми такі прізвища передали до нашої комісії з етики, яка є в облорганізації НСЖУ, і вона розглядатиме всі спірні справи», - сказав він.

І підкреслив, що підставою для виключення 12 журналістів стало те, що «працюючи на «ДНР», вони порушують закони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-