Марченко розповів про тортури та "інтерв'ю" для Путін-ТБ

Укрінформ
Військовослужбовець 28-ої окремої гвардійської механізованої бригади Роман Марченко, звільнений напередодні з полону, розповів про те, як його під тортурами змусили зробити заяву для російських ЗМІ

Військовослужбовець 28-ої окремої гвардійської механізованої бригади Роман Марченко, звільнений напередодні з полону, розповів про те, як його під тортурами змусили зробити заяву для російських ЗМІ.

Про це повідомляє "Думская".

"Артобстріл тривав близько двох годин, після цього почалася перестрілка із стрілкової зброї. Командир сказав піти на сусідній блокпост перевірити ситуацію. І на половині дороги я потрапив у засідку. Спочатку вийшов один ДНРівець, потім ще - повалили на коліна, ударили прикладом, і я втратив свідомість", - розповів Марченко.

Він зазначив, що бойовики, які захопили його, швидше за все, були місцевими жителями, оскільки в їхній мові проскакували українські слова. "Це була диверсійна група, яка працювала в нашому тилу. Після полонення мене доставили в село Петрівка, накинули на голову чорну футболку, повалили на коліна, били. Запитували, де знаходяться наші позиції, яка є техніка, я відповів, що нічого не знаю. Потім кинули в підвал, а уранці вже вивезли в Донецьк в якусь будівлю", - розповів боєць.

Там його продовжували бити, погрожували розстріляти і змусили заявити на відеокамеру, що бій під Мар'їнкою почали українські військові.

"Зводили курок, клацало над головою, говорили мені, що я терорист і що мене потрібно розстріляти. Потім змусили наговорити на відеокамеру те, що ви бачили. Що нібито наставати перші почали українці, що були великі втрати, що бойовий дух у наших солдатів низький тощо. Зараз я говорю правду, це усе було зроблено, щоб нас звинуватити у цій провокації. Вони говорили, що дійдуть і до мого будинку, що дані мої є і що може бути усе. Мовляв, ні мені, ні моїй сім'ї жити не доведеться", - згадує боєць.

Українські військові після переговорів, що тривали цілу добу, добилися обміну Марченка на тіла загиблих терористів.

Роман Марченко родом з Полтавської області, 25 років. Мобілізований 25 квітня 2015 року. Після реабілітації планує повернутися на фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-