В ООН закликали не закривати очі на територіальні апетити Москви

В ООН закликали не закривати очі на територіальні апетити Москви

Укрінформ
Росія нехтує багатьма міжнародними зобов'язаннями, передусім Мінськими угодами, що ставить під загрозу цілісність міжнародної системи. На це не можна закривати очі й необхідно продовжувати тиск на Москву з метою досягнення миру в Україні.

Про це заявила у п'ятницю під час засідання РБ ООН щодо України постійний представник США при ООН Саманта Пауер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нині міжнародне співтовариство вже знайомо з російською стратегією, коли вони окуповують території в Україні", - заявила Пауер, нагадавши також про ситуацію у Придністров'ї, Абхазії й Південній Осетії.

Щодо українського питання, то, за словами представника США, "консенсус у міжнародному співтоваристві полягає у тому, що здійснення Мінських домовленостей - це єдине життєздатне рішення цього смертоносного конфлікту".

У зв'язку з цим вона підкреслила, що "український уряд робить серйозні зусилля для підтримки консенсусу", незважаючи на постійні порушення з боку РФ і бойовиків.

Незважаючи на порушення Мінських домовленостей, "Україна готова до діалогу з сепаратистами, і це важка куля для них, але вони готові її проковтнути заради здійснення Мінських домовленостей".

В той же час, "Росія й сепаратисти воюють пліч-о-пліч і, як і раніше, ігнорують міжнародний консенсус, нехтують Мінськими домовленостями і зобов'язаннями й застосовують свою стратегію на нових територіях, неначе світ занадто дурний, щоб не помітити цього". Пауер у зв'язку з цим закликала світ не дозволити себе обдурити.

"Наслідки презирства Росії на адресу Мінських домовленостей і на адресу світу й безпеки - занадто складні й небезпечні як для цілісності міжнародної системи, так і для прав і благополуччя українського народу", - підкреслила представник США.

Вона зазначила, що співтовариство "не може не діяти і переставати давити, поки українці не отримають стабільну демократію, територіальну цілісність і суверенітет, до якого вони прагнуть і на який заслуговують".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-