Рішення за позовом України до Газпрому буде 2016 року

Укрінформ
Монополії та шантажу "Газпрому" покладено край, нема більше жодних посередників у газовій сфері.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу у парламенті зі щорічним посланням до Верховної Ради "Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2015 році", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нема більше жодних посередників, які десятиліттями паразитували у цій сфері. Монополії та шантажу "Газпрому" покладено край. І хоча Стокгольмський арбітраж лише в 2016 році винесе рішення за нашим позовом до "Газпрому", ми вже значною мірою ліквідували всі негативні наслідки контракту 2009 року, коли ціна газу для України була в півтора-два рази вищою, ніж для Європи", - наголосив Глава держави.

Порошенко нагадав, що попри "апокаліптичні настрої" осені минулого року через припинення постачання газу, величезний дефіцит вугілля, віялові відключення електроенергії українці не просто перезимували з теплом та світлом, а ще й "зіскочили" з російської "газової голки".

Глава держави нагадав, що в першому кварталі минулого року залежність України від Росії по газу перевищувала 90 відсотків, а сьогодні у першому кварталі поточного року частка російського газу становила лише 37%. Крім того, Україна має понад 10 постачальників газу з Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-