Путін намагається приховати те, що всім добре відомо – Держдеп

Укрінформ
Указ президента Росії щодо засекречування відомостей про втрати російських військовослужбовців у мирний час у Вашингтоні вважають спробою приховати очевидну причетність Москви до конфлікту в Україні, а також тиском на свободу ЗМІ у РФ.

З відповідною заявою виступив у четвер офіційний представник Державного департаменту США Джефф Ратке, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми знаємо про цей документ. Ми наочно бачимо недоречні зусилля приховати те, що й так всім відомо: кадрові російські військовослужбовці воюють та гинуть у східній Україні, і російське керівництво заперечує це", - зауважив Ратке.

Він зазначив, що російські війська перед тим, як перетнути український кордон знімають розпізнавальні знаки зі своєї форми, здають паспорти та інші документи, які засвідчують особу, замальовують російські прапори та розпізнавальні емблеми на техніці. "Все це робиться для того, щоб приховати пряме втручання Росії в східну Україну", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як приклад, він навів свідчення двох полонених російських спецпризначенців, які підтвердили наявність російських кадрових військ на території України.

Крім того, представник Держдепу наголосив, що підписаний президентом Росії указ наносить удар по вільним ЗМІ. "Ми вважаємо, що вільна та незалежна преса є основним компонентом громадянського суспільства", - зазначив він.

За словами Ратке, з точки зору США, "виглядає дуже ясно, що мета цього законодавства прямо пов'язана з російським втручанням в Україну".

У цьому зв'язку представник США закликав Росію слідувати духу Гельсінських принципів, підписаних 40 років тому, в тому числі, російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-