Яценюк: Рано чи пізно ми вступимо в НАТО

Яценюк: Рано чи пізно ми вступимо в НАТО

Укрінформ
Україна сьогодні не отримає членства в НАТО, якщо попросить, оскільки вона повинна готуватися до вступу в Альянс.

Україна сьогодні не отримає членства в НАТО, якщо попросить про це.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у рамках Київського безпекового форуму в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі чудово розуміють, що на сьогоднішньому етапі, навіть якщо ми подамо заявку (на членство - ред.) в НАТО, я не думаю, що буде одностайне голосування країн-членів. Я сповідую наступний принцип: ніколи не проси, а тим більше, коли знаєш, що тобі не дадуть", - зазначив він.

Яценюк наголосив: наразі потрібно робити "дуже чіткі і конкретні дії" на шляху до членства в НАТО. "У нас є чотири трастові фонди разом з НАТО. Треба використати всю допомогу, яка є у рамках цих фондів. У нас є чіткий план, як відповідати тим стандартам, які є передумовою членства в НАТО. Нам потрібно провести референдум... У нас є мета", - сказав глава уряду.

"Ми рано чи пізно станемо членом Альянсу, як і членом ЄС, адже мова йде про безпеку України і світу в цілому. А Росія ніколи не матиме права вето на наше суверенне право бути європейською державою і членом Альянсу" - наголосив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-