Яценюк обіцяє готову

Яценюк обіцяє готову "Стіну" з Росією до кінця 2018 року (оновлено)

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує завершення облаштування всієї ділянки українсько-російського кордону до кінця 2018 року.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю за результатами інспектування облаштування кордону у міжнародному пункті пропуску «Сеньківка» на Чернігівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Передбачено, що роботи завершаться до кінця 2018 року», - сказав він.

За словами Прем'єра, загальна вартість проекту становить 4 млрд грн, з яких 2,5 млрд буде спрямовано на встановлення електронних засобів стеження, ще 1,5 млрд підуть на будівельні роботи. На облаштування кордону в 2014-2015 роках уже витрачено 160 млн грн. Ці гроші, як пояснив Яценюк, надійшли з міжнародної фінансової допомоги.

Глава уряду наголосив, що облаштування кордону направлене на захист від проникнення в Україну диверсійних груп російських терористів, а також від торгівлі людьми зброєю і незаконного обігу наркотиків.

«Це повинен бути кордон, який не дасть російським військовим проникнути в Україну», - сказав він.

Читайте також: Кабмін затвердив план "Стіни"

Яценюк додав, що проект з облаштування кордону зосереджується на електронній системі контролю над кордоном: вона передбачає насамперед можливість ідентифікації порушників всіма засобами і методами - чотири можливості електронної ідентифікації як на землі, так і з повітря, у тому числі із залученням безпілотників. Усі зафіксовані електронною системою дані надходять до оператора, який приймає рішення, як діяти в тій чи іншій ситуації або перешкодити незаконному проникненню через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-