Проект "Шерифи" зможе дати роботу 400 демобілізованим бійцям АТО

Укрінформ
На засіданні Ради оборони Херсонської області, що відбулося за участі міністра соціальної політики України Павла Розенка в місті Гола Пристань, презентували соціальний проект "Шерифи", який зможе дати роботу 400 демобілізованим бійцям АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проект, що реалізується спільно Херсонською облдержадміністрацією, УМВС України та обласною службою зайнятості, спрямований на попередження порушень громадського порядку. Суть цього проекту - ми маємо можливість надати реальну допомогу людям, які прийшли сьогодні з фронту. Проект розрахований на 400 робочих місць", - сказав директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.

Читайте також: У Херсоні створюють медцентр для прикордонників

За його словами, у межах даного проекту демобілізовані вояки АТО забезпечуватимуть разом з міліцією охорону громадського порядку, отримуючи за це заробітну плату. Бюджет проекту на 2015 рік - 3,8 млн гривень, що формується з державного і місцевих бюджетів.

Як повідомив Єрашов, на даний час потреба міліції області у громадських "шерифах" для охорони порядку на території регіону вже становить 195 осіб.

Водночас, як заявив на засіданні голова Херсонської облдержадміністрації та голова Ради оборони області Андрій Путілов, даний проект є фактично пілотним, який може бути взятий всією Україною.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році, за інформацією Херсонського облвійськкомату, демобілізації підлягають понад 3,7 тис. військовослужбовців - жителів регіону, які торік були призвані до Збройних Сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-