Саакашвілі: Треба реформуватися, бо нам всім дістанеться

Саакашвілі: Треба реформуватися, бо нам всім дістанеться

Укрінформ
На думку Саакашвілі, впровадження реформ в Україні можливо виключно під тиском суспільства.

На думку Саакашвілі, впровадження реформ в  Україні можливо виключно під тиском суспільства.

Про це журналістам заявив екс-президент Грузії, голова Ради Михеїл Саакашвілі в ході першого дня конференції "Розвиток і державна підтримка МСП: реальний стан, політичні декларації та законодаче забезпечення".

"Я вважаю, що зміни можливі тільки шляхом тиску суспільства, так як на верху я не бачу політичної волі. По-перше, сама структура української влади не дозволяє, навіть маючи політичну волю, її швидко реалізовувати", - заявив він.

За його словами, Президент Петро Порошенко правильно артикулював декілька завдань, зокрема  дебюрократизація. "Проблема в тому, що чиновник думає, що працюватиме вічно, не дивлячись на зміну влади, проведені майдани. Друге, те, що бюрократ не вбачає своєю функцією обслуговування громадян. Це також питання менталітету, як ти ставишся до свого народу, як ти виконуєш свою роботу. В Грузії чиновник, який не посміхався, швидко звільнявся", - зазначає він.

Читайте також: Президент продовжить набирати в радники іноземців – Саакашвілі

Ще однією правильною метою, є дерегуляція. "Наприклад, щоб отримати дозвіл на будівництво потрібно пройти 30 інстанцій, в 12 з яких відмовлять без жодної мотивації. В Україні за роки незалежності не було збудовано жодної будівлі, яка б увійшла в світовий каталог. Тому що всі гроші йдуть на корупцію. Вартість цін на землю в Києві також пов'язана з корупцією, це все пов'язано з тим, що мало будується. Не кажучи вже про те, що така кількістьсть регуляції нічого не дає", - зауважує Саакашвілі.

Він наголосив, що зараз не час думати про себе, "тому що якщо в України не вийде, нам всім дістанеться".

Відео: youtube.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-