Землю в Києві не отримав жоден з учасників АТО - активіст

Землю в Києві не отримав жоден з учасників АТО - активіст

Укрінформ
Земельні ділянки у Києві ще не отримав жоден учасник бойових дій на сході України.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив співзасновник ГО "Київська міська спілка ветеранів АТО" Дмитро Примаченко.

"Стосовно земельних ділянок - у Києві не отримав ще ніхто", - сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, чи отримав хтось з киян-учасників АТО обіцяні владою земельні ділянки у столиці.

За словами демобілізованого бійця-учасника АТО, виділення земельних ділянок є одним з найгарячіших питань та найчастішим зверненням з боку бійців.

Примаченко поінформував, що на сьогодні для киян-учасників АТО виділено 3 земельні ділянки загальною площею близько 11 гектарів у селі Биківня, рішення щодо чого було прийнято у грудні 2014 року. На сьогоднішній день, за його словами, поки прийнято рішення щодо видачі земельних ділянок сім'ям загиблих в АТО киян: "Вчора було пленарне засідання Київської міськради і було прийнято рішення щодо списку загиблих, які будуть отримувати цю землю". Цим рішенням передбачено виділення земельних ділянок по 10 соток 90 родичам загиблих воїнів.

Читайте також: Кияни-учасники АТО не платитимуть за проїзд у метро

Крім того, активісти "Київської міської спілки ветеранів АТО" знайшли ще 3 ділянки у Києві, які могли б бути використані для виділення землі учасникам АТО. Вони знаходяться у Києво-Святошинському районі (10 га), районі Феофанії (близько 6 га) та Биківні (7 га). У понеділок, 18 травня, цільове призначення цих ділянок буде розглядатися на засіданні робочої групи в КМДА, членом якої є, у тому числі, й Примаченко.

Окремо координатор Інформаційного центру для учасників АТО від ГО "Київська міська спілка ветеранів" Вікторія Кісіленко вказала і на проблему з житлом для сімей загиблих воїнів. "Той список, який у нас є, загиблих бійців, їх рідних, за моїми даними, ніхто квартиру ще не отримав", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-