В ГПУ пояснили, чому Лукаш і Табачник досі безкарні

В ГПУ пояснили, чому Лукаш і Табачник досі безкарні

Укрінформ
Міністерство юстиції та Міністерство освіти не сприяють слідчим в розслідуванні кримінальних справ стосовно своїх колишніх керівників – Олени Лукаш та Дмитра Табачника.

Про це заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв`ю Укрінформу.

«Так, їм не повідомлено про підозру. У кримінальних провадженнях про правопорушення в системі Міносвіти та Мін’юсту для цього ще не зібрано достатньо доказів... По тому самому Табачнику ми взяли з інтернету інформацію про злочинні оборудки, роздрукували і почали розслідування. Але немає допомоги від Міністерства освіти, яке могло б саме виявити, де були найбільші порушення, зокрема при витрачанні державних коштів, провести внутрішній аудит та розслідування і надати інформацію. Ми пишемо запити в Міносвіти, а нам відповідають, що порушень немає», - зазначив Горбатюк.

Читайте також: Розгляд подання на Клюєва й Мельничука може затягнутися

За його словами, подібна ситуація спостерігається і в Мін’юсті: «Мін`юсту підпорядковується державне підприємство по веденню реєстрів (ДП «Інформаційний центр» - ред). Ми просимо їх надати документи, а вони кажуть: «звертайтесь до суду». Хоча закон дозволяє слідчому витребувати за запитом копії документів, і державне підприємство мало б  цьому сприяти... Щось вони видають, щось - ні. Зрештою у міністерстві могли б самі провести службове розслідування, що стосується державних закупівель».

Повністю інтерв’ю читайте незабаром на Укрінформі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-