Яценюк «одягнув» Європу в український бронежилет

Яценюк «одягнув» Європу в український бронежилет

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу розпочав одноденний робочий візит до Французької Республіки.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми високо цінуємо підтримку наших західних друзів. Але світ і Європа повинні пам'ятати жертви, які понесли українці, щоб захистити свою свободу і європейські цінності. Світ і Європа мають зрозуміти, що Україна перебуває у стані війни з ядерною державою, озброєною до зубів, - з Росією Україна відіграє роль бронежилета для ЄС сильна Україна - сильна Європа»,- заявив глава українського уряду перед початком візиту в інтерв’ю впливовому виданню Le Monde.

Арсеній Яценюк відвідує Францію на запрошення прем'єр-міністра Франції Мануеля Вальса. По обіді прем'єр-міністра України також прийме президент Франсуа Олланд.

Програма візиту також передбачає зустрічі з міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Лораном Фабіусом,  з Генеральним Секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхелем Гурріа та з представниками MEDEF International, найбільшого об'єднання підприємств Франції, що налічує 800 тис. французьких підприємств та компаній. Крім зустрічей вищого рівня прем’єр-міністр України також планує зустрітися з провідними французькими експертами і журналістами.

Читайте також: Яценюку мало заяв від саміту G7 – чекає "серйозних рішень"

У Франції висловили впевненість, що візит Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка сприятиме розвитку двостороннього співробітництва у багатьох сферах. «Візит сприятиме розвитку нашого двостороннього співробітництва у галузі енергетики, сільського господарства та академічного співробітництва, а також на підтримку реформ, які здійснює український уряд, зокрема у питаннях децентралізації та державної реформи», - заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, коментуючи Укрінформу очікування від візиту. За його словами, візит стане логічним продовженням першого офіційного візиту Президента України Петра Порошенка, що відбувся 22 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-