Надії Савченко виповнюється 34. Світ готує акцію на підтримку

Надії Савченко виповнюється 34. Світ готує акцію на підтримку

Укрінформ
У понеділок, 11 травня, виповнюється 34 роки української льотчиці, народному депутату Надії Савченко, незаконно утримуваній російською владою. У день її народження відбудеться глобальна акція на її підтримку #FreeSavchenko.

Адвокат українки Марк Фейгін уже привітав свою підзахисну, розмістивши її фото у своєму акаунті у Твіттері з підписом "З днем народження, Надю! #FreeSavchenko".

Раніше він писав, що "з днем народження українського пілота і найвідомішого у світі політв'язня Савченко привітають багато людей, у тому числі і глави держав".

Крім того, Фейгін обіцяв на 11 травня "масу сюрпризів".

Сьогодні в Києві також відбудеться акція #FreeSavchenko, де будуть знову вимагати звільнити українську льотчицю та інших українських політичних в'язнів у Росії. Активісти зберуться біля пам'ятника Кию, Щеку та Хориву на Майдані з білими повітряними кульками.

Читайте також: Кремль хоче протримати Савченко за ґратами ще півроку

Нагадаємо, сьогодні 329-й день ув'язнення Савченко, яка перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати українки повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, якого дотримувалася більше 80 днів. Згодом Савченко поновила голодування.

28 квітня Савченко перевели в 20-у міську лікарню в Москві.

У Росії українку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Савченко всі звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-